30.09.2015

Hat Sanatında Hayal Dünyası

Hat sanatıyla tanışmam aslında üniversite yıllarında olmuştu. Aynı yerde kaldığımız Fatih isminde bir arkadaşım vardı. Dersten arta kalan vakitlerde hat sanatı ile uğraşırdı.Bazen isimleri bazen de Arapça kelimeleri, cümleleri güzel bir şekilde yazardı. Benim ismimi de bana yazmış ve bana hediye etmişti. Şu anda evdeki özel dosyamda. Bazen dosyamı karıştırırken karşıma da çıkıyor.


Aslında değişik ve güzel bir hediye seçeneği hat sanatıyla yapılan objeler bence. Şu anda bile bazen iş yerlerinde görüyorum renkli renkli kalemlerle yapılmış tabak üzerine yazılmış hatları. Camilerde eski hattatların yaptığı hat resimlerini de hayranlıkla izlememek mümkün değil.



sdc10469_1250539836[1].jpg
bursa-ulu-camii-hat-sanatiyla-buyuluyor2[1].jpg



Boş zamanlarımızda hat sanatıyla uğraşmak, hat sanatını öğrenmek aslında günlük yaşantımızda depoladığımız ve üzerimize yüklendiğimiz stresten kurtulmak için gerçekten güzel bir yöntem. Televizyonun ya da bilgisayarın başında geçireceğimiz boş vakitler yerine bir şeyler üretmek. Emin olun bundan zamanla çok hoşlanacaksınız. Bu işin içine ailenizi, çocuklarınızı da katmanız durumunda, belki bu sanatı yaparken uzmanların kaliteli vakit geçirme diye ifade ettiği olay kendiliğinden başlayacak.



İşte ben de sosyal medya Facebook' da gezerken karşılaştım kendisiyle ve sayfasıyla. Hem yaptıkları hoşuma gitti, hem de bunu boş vakitlerinde yapıyor olması, gündüz de başka bir yerde çalışıyor olması ilgimi çekti.



Genelde tabaklara yaptığı çalışmalarda bazen isimler, bazen futbol takımlarının amblemleri, bazen de bir fotoğrafı görebilirsiniz çalışma sonunda tabağınızda. Farklı objelerle de karşınıza çıkabilir Şenol Doğru. Örneğin bir devekuşu yumurtası üzerinde hat sanatı.Sizce de ilginç olmaz mı? Bence birine hediye almak istiyorsanız değerlendirebileceğiniz farklı bir seçeneğiniz olabilir hat çalışması. Belki karşılıklı konuşularak da çalışmalarda kullanılmak üzere, istediğiniz farklı objeler bile bulunabilir. Neden olmasın?



fb.jpg
gs.jpg
bjk.jpg

Kendisine ulaşmak ve iletişime geçmek isterseniz HAT Sanati ŞENOL DOĞRU Uygulama Facebook Sayfasını  ziyaret edebilirsiniz. Telefonla da ulaşmak isterseniz ' Hayal Dünyamızdan Yansıyan Görselliklerde Buluşmak İçin Bize Ulaşın' sloganıyla 0 537 418 73 54 nolu telefon numarasını arayabilirsiniz.

Montaj Bloggif oluşturulan

 Hayal Dünyamızdan yansıyanların bir parçasına göz atmaya ne dersiniz?





















Zaman zaman ilgimi çeken el emeği göz nuru ürünleri ve sahiplerini bulup tanıtıyorum. Belki alan ve satanın buluşmasını sağlamakta bir nebze olsun faydam olabilir diye düşünüyorum. İlginç bulduğunuz, değerlendirmemi istediğiniz ürün ve sahiplerini tanıyorsanız, bu siteden yine tanıtımını yapabilirim.

Tek yapmanız gereken İletişim bölümünden mesaj bırakmanız ya da fiyatabak@outlook.com adresine mail atmanız. Sizinle iletişime geçip mümkünse, elimden geleni yapmak isterim. 

Daha önceden tanıtımını yaptığım Nesrin'in Şirin Dünyası, Çeyizlik Rengarenk Lifler, Modanisa ve buna benzer diğer yazılarıma da göz atmanız ve değerli yorumlarınızı bırakmanız beni çok sevindirecektir.

Yeni yazılarımda buluşmak üzere, sağlıcakla kalın.

Bu yazımı beğendiyseniz bunlara da göz atabilirsiniz


0 yorum:

Yorum Gönder

Yazdıklarımla ilgili değerli yorumlarınızı bekliyorum.

İLETİŞİM