8.10.2015

Amigurumi'yi hiç duydunuz mu?




İlk bakışta garip bir kelime gibi geliyor duymayanlara. Ama aslında çoğumuzun küçüklüğünden hatırladığı, bildiği içi doldurulmuş bez bebekleri anlatmakta.

Japon kökenli olan Amigurumi kelimesinin anlamı tığ veya şiş ile yapılmış içi doldurulmuş oyuncak demektir. Hediyeleşmek için değişik bir seçenek olabilir. Eskiden küçükken oynamamız için annem de bu oyuncaklara benzeyen oyuncaklar yapar,içini de pamukla doldurur bize verirdi. Biz de sevinerek oynardık bu oyuncaklarla.



Şimdiki Amigurumiler elbete ki çok daha profesyonel, çok daha güzel. Hayal ederek de çok değişik amigurumiler ortaya çıkmakta. Kişiye özel, mesleğine özel, kız ve erkek çocuk olmasına özel bazen de düğün hediyesi ya da anneler günü olmasına özel değişik amigurumiler görme imkanına sahip olabilirsiniz.

Amigurumi bir sanattır, hayaldir, el emeği göz nurudur. Bir amigurumiyi tamamlamak için örgü ipliklerine, iğnelere,tığlara, dolgu malzemesine, yardımcı ve dekoratif malzemelere, plastik gözlere, keçelere ihtiyaç duyabilirsiniz. Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış. Tabi ki internetten bulduğunuz örnekler de sizin hayal gücünüze yardımcı olacaktır.



Hayal gücünüze yardımcı olabilecek bir site Amigurumi Aşkına. Yeni ismiyle Tiny Mini Design. Yazımı ilk yazıdığımda Amigurumi Aşkına olan sitenin yeni ismi Tiny Mini Design. Çünkü Amigurumi ürün ve anlatımlarından başka el emeği göz nuru ürünler de bulunmakta sitede ve site daha geniş bir yelpaze ile yoluna devam edeceği için de uzun süredir düşünmekte olduğu isim değişikliğine gitti.

 Bu işe yani Amigurumi örgülerine başlamak isteyenler için özenle yapılmış amigurumileri bulabilirsiniz bu sitede. Başlangıç seviyesinden tutun da biraz daha profesyonel bir şekilde iş yapmak isteyen herkesin rahatlıkla inceleyebileceği, başucu bir kaynak site. Üstelik birebir uygulanmış örneklerle ve bu örneklerin yapılışlarını çok ayrıntılı bir şekilde anlatması ilgimi çekti.


Amigurumiye yeni başlamak isteyenler için neyin nasıl yapılacağı konusunda bu sayfayı inceleyebilirsiniz. Bu sayfayı detaylı bir şekilde incelerseniz ilmek ve zincir, sık iğne, sihirli halka, renk değiştirme, boyun, kafa ya da kol yapma, göz yapma nasıl yapılır hepsini öğrenebilirsiniz.



El emeği göz nuru olan her işte olduğu gibi başlamak ve öğrenmek zordur ama sonunda çıkanlar hep çok güzel olacaktır. Hem de sabırla bu işi öğrenmeye devam ettiğinizde zamanla bu işten zevk almaya bile başlayacaksınız. Benim hoşuma gitti.

Amigurumi aşkına Yeni ismiyle Tiny Mini Design isimli sitede istediğiniz her türlü bilgiyi, örneği, tekniği, yardımcı aksesuarları bulabilirsiniz. Bu zevkli işle uğraşmak isterseniz bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

İletişim



Kendisine kullandığınız popüler sosyal medya sayfalarından rahatlıkla ulaşabilir, iletişime geçebilir ve takipçisi olabilirsiniz.

Kendisine rastladığım google plus sayfasından ulaşmak için buyrun. 

Kendisini Twitter hesabından takip etmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

Amigurumi Aşkına-Hand made by Demet Facebook sayfasını ya da Tiny Mini Design sayfasını da takip edip kendisiyle iletişime geçip yaptırmak istediğiniz hediyeyi konuşabilirsiniz.



Şimdi sizlere bu sitede yer alan görsellerden bir ziyafet sunmak istiyorum. Buyrun Amigurumi aşkına görsellere...
























Bu zevkli hayal dünyasının ürünlerini incelemek ve amigurumi hakkında detaylı bilgi almak isterseniz sizleri de http://tinyminidesign.blogspot.com.tr/ adresini ziyaret için bekliyoruz. (Daha önceki blog adresi olan http://amigurumiaskina.blogspot.com.tr/ adresini kısa bir süre önce yukarıdaki adresiyle değiştirmiştir.-GÜNCELLEME)

Bloğumda ilgimi çeken el emeği göz nuru ürünleri ve sahiplerini bulup tanıtıyorum. Alan ile satanı ya da yapanı buluşturunca her iki tarafa da faydam olabilir diye düşünüyorum.

İlginç bulduğunuz, değerlendirmemi istediğiniz ürün ve sahiplerini tanıyorsanız, bu siteden yine tanıtımını yapabilirim. Tek yapmanız gereken İletişim bölümünden mesaj bırakmanız ya da fiyatabak@outlook.com adresine mail atmanız. Sizinle iletişime geçip mümkünse, elimden geleni yapmak isterim. 

Daha önceden tanıtımını yaptığım Nesrin'in Şirin DünyasıÇeyizlik Rengarenk LiflerModanisa ve buna benzer diğer yazılarıma da göz atmanız ve değerli yorumlarınızı bırakmanız beni çok sevindirecektir.

Yeni yazılarımda buluşmak üzere, sağlıcakla kalın.

2 yorum:

  1. Çok teşekkür ediyorum size...Çok ince bir düşünce böyle bir blog oluşturmak.. Başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel yazmışsınız. Kaleminize sağlık... Takdir ettiğim, hayranlıkla takip ettiğim canım dostumun sayfasını bu güzel yazıyla tanıtmanız çok mutlu etti... Teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yazdıklarımla ilgili değerli yorumlarınızı bekliyorum.

İLETİŞİM